Roemenië

Laatste update 27 april 2024

Met de fijne en gezellige bingoavond hebben we weer een mooi bedrag opgehaald voor de organisatie die we ondersteunen in Roemenië. De bingoavond heeft een mooi bedrag van € 1900,00 opgebracht. 

Jammer genoeg zijn er deze zomer geen tieners die afreizen naar Roemenië. We willen de organisaties dit jaar wel ondersteunen. Dit willen we doen door een bedrag te doneren en door een verzending te regelen. 
De organisatie Asociatie ASA kan de donatie heel goed gebruiken voor het jaarlijkse zomerkamp en de CEU, de organisatie van de Grannies, zal hiervan een extra voedselpakket kunnen doneren aan de grannies.

Een logistiek bedrijf wil voor ons een verzending van twee pallets verzorgen. Dit is een mooie kans om bruikbare spullen in te zamelen voor beide organisaties. De invoerregels naar Roemenië zijn echter strenger geworden en hierdoor zijn we genoodzaakt om alleen nieuwe spullen te verzamelen. (tweedehands spullen zijn al meerdere keren bij de grens teruggestuurd.)

Voor de verzending zijn we op zoek naar:

Voor de Roma kinderen:

 • Nieuwe handdoeken
 • Nieuwe washandjes
 • Hygiëne producten, shampoo, badschuim, tandpasta, tandenborstels
 • Maandverband
 • Luiers
 • Bidons 

Voor de grannies:

 • Keukenhanddoeken en theedoeken (alles nieuw)
 • Afwasmiddel
 • Pakken rijst
 • Pakken suiker
 • pakken bloem

U mag de spullen afgeven bij de Roemeniëtafel. U kunt ook een donatie doen zodat wij de spullen nieuw kunnen aanschaffen. Dat kan contant in de melkbus, of bij mij via de pin, of overmaken op het bankrekeningnummer van NGK Doetinchem NL92ABNA0132606828 tav Goederen Roemenië. 

We zamelen in tot 31 mei 2024.

Doet u mee??? Dank u wel.


Algemene informatie

De afgelopen twee jaar hebben we een mooie reis mogen maken naar Roemenië waar we veel hebben meegemaakt, gezien en beleefd. Er zijn waardevolle contacten opgebouwd met de lokale organisaties in Oradea. Asociația ASA, (Roma kinderen)  Asociația ASA en CEU van het granny project. 

Deze zomer willen we weer met een groep naar Roemenië om de mensen te helpen en de handen uit de mouwen te steken. Er is gekozen om de tieners die de laatste twee jaar zijn geweest nogmaals de gelegenheid te geven om te gaan. 

Er worden dit jaar acties opgezet. Een heleboel daarvan zullen u bekend voorkomen. De Oliebollenactie, statiegeld ophalen, een versnapering na de kerstnachtdienst en de bingo in het voorjaar. De hieruit voortkomende gelden zijn voor de reis en voor het ondersteunen van de projecten in de zomer. Onze wens is om ook gedurende het jaar de projecten te ondersteunen zoals we vorig jaar gedaan hebben met bijvoorbeeld de schoenendoosactie. Hiervoor zullen we nog acties opzetten. 

We, is de commissie bestaande uit jonge tieners die in Roemenië zijn geweest en begeleiding. De commissie gaat de acties en projecten opzetten en coördineren. Hierbij maken we gebruik van een mailadres en een mooi logo. Heel herkenbaar en hopelijk laagdrempelig. Het mailadres kunt u gebruiken voor al uw vragen en opmerkingen, Roemenie@ngkdoetinchem.nl

We hopen op uw steun en gebed.

Acties en data:
•    Rondom Sinterklaas: pietenactie
•    24 december: verkoop van een versnapering
•    30 & 31 december: oliebollenverkoop
•    Voorjaar: bingo
 

Verkooptafel

We hebben de verkooptafel overgenomen van het sojabonenproject. Vanaf heden kunt u alle acties en verkoopmogelijkheden die te maken hebben met Roemenië vinden op en bij de tafel. En uw statiegeldflessen kunt u weer in het winkelwagentje kwijt. 

We hebben heerlijke jam in de aanbieding. Gemaakt door de Granny's uit het project, gemaakt met eigen fruit. 

Daarnaast kunt u ook het hout project ondersteunen. In Roemenië zijn de granny's veelal afhankelijk van hun houtkachel om  het enigszins behaaglijk te krijgen in huis. U wordt in de gelegenheid gesteld om een vrije gift te geven voor het hout project. (u krijgt zelf ook een hout pakketje mee) Help de Granny's de winter door!!!

Met deze acties willen we graag de projecten ook gedurende het jaar ondersteunen. 

Heeft u vragen dan is er bij de tafel altijd iemand beschikbaar om u te woord te staan. 

 

 

  

Oliebollenactie


Oud en nieuw komt steeds dichterbij. Daarom kun je weer oliebollen en appelbeignets bestellen, van bakkerij Leo Ebbers uit Hummelo! De opbrengst van deze oliebollenactie gaat naar de Roemeniëreis die wij in de zomer van 2024 willen gaan maken. Hiermee kunnen we granny’s ondersteunen en helpen bij een kinderkamp voor Roma kinderen. 

De oliebollen en appelbeignets kunnen besteld worden t/m 28 december 2028.
 

Bestelformulier oliebollen


Oliebollen         
10 voor € 12,- euro
5 voor € 6,- euro
per stuk € 1,25

Appelbeignets   
5 voor € 9,50 euro
per stuk € 1,95  

Je kunt je bestelling ophalen op:
zaterdagavond 30 december van 19.00 uur - 21.00 uur of
zondagmorgen 31 december na afloop van de kerkdienst.

Na afloop van de kerkdienst is er ook 'losse' verkoop.

De bakker bakt niet op zondag 31 december.