Roemenië

De afgelopen twee jaar hebben we een mooie reis mogen maken naar Roemenië waar we veel hebben meegemaakt, gezien en beleefd. Er zijn waardevolle contacten opgebouwd met de lokale organisaties in Oradea. Asociația ASA, (Roma kinderen)  Asociația ASA en CEU van het granny project. 

Deze zomer willen we weer met een groep naar Roemenië om de mensen te helpen en de handen uit de mouwen te steken. Er is gekozen om de tieners die de laatste twee jaar zijn geweest nogmaals de gelegenheid te geven om te gaan. 

Er worden dit jaar acties opgezet. Een heleboel daarvan zullen u bekend voorkomen. De Oliebollenactie, statiegeld ophalen, een versnapering na de kerstnachtdienst en de bingo in het voorjaar. De hieruit voortkomende gelden zijn voor de reis en voor het ondersteunen van de projecten in de zomer. Onze wens is om ook gedurende het jaar de projecten te ondersteunen zoals we vorig jaar gedaan hebben met bijvoorbeeld de schoenendoosactie. Hiervoor zullen we nog acties opzetten. 

We, is de commissie bestaande uit jonge tieners die in Roemenië zijn geweest en begeleiding. De commissie gaat de acties en projecten opzetten en coördineren. Hierbij maken we gebruik van een mailadres en een mooi logo. Heel herkenbaar en hopelijk laagdrempelig. Het mailadres kunt u gebruiken voor al uw vragen en opmerkingen, Roemenie@ngkdoetinchem.nl

We hopen op uw steun en gebed.

Acties en data:
•    Rondom Sinterklaas: pietenactie
•    24 december: verkoop van een versnapering
•    30 & 31 december: oliebollenverkoop
•    Voorjaar: bingo

 

Verkooptafel

We hebben de verkooptafel overgenomen van het sojabonenproject. Vanaf heden kunt u alle acties en verkoopmogelijkheden die te maken hebben met Roemenië vinden op en bij de tafel. En uw statiegeldflessen kunt u weer in het winkelwagentje kwijt. 

We hebben heerlijke jam in de aanbieding. Gemaakt door de Granny's uit het project, gemaakt met eigen fruit. 

Daarnaast kunt u ook het hout project ondersteunen. In Roemenië zijn de granny's veelal afhankelijk van hun houtkachel om  het enigszins behaaglijk te krijgen in huis. U wordt in de gelegenheid gesteld om een vrije gift te geven voor het hout project. (u krijgt zelf ook een hout pakketje mee) Help de Granny's de winter door!!!

Met deze acties willen we graag de projecten ook gedurende het jaar ondersteunen. 

Heeft u vragen dan is er bij de tafel altijd iemand beschikbaar om u te woord te staan.